Sije en Tryanka

Muziek en zingen is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn ouders speelden vroeger al met zijn tweeën. Met gitaar en accordeon, dat was toen nog akoestisch. Later, toen ik een jaar of acht was, ging mijn vader altijd te spelen met Frans Kuipers. Ik (Sije) ben zelf daardoor ook jong begonnen met accordeon en orgel spelen.

Rond mijn achttiende begon ik met gitaar spelen en zingen. Ervaringen opgedaan bij een band, maar vond dit niet een succes. Toen ik Joop Grenzenberg tegenkwam ben ik samen met hem een duo begonnen.

Wij gaven optredens op feesten en bruiloften, daarbij traden we op in café’s. Tien jaar later zijn Joop en ik (Sije) een studio begonnen waar wij met veel plezier vele demo’s voor verschillende artiesten hebben opgenomen, o.a.:

Willem Wijngaarden – De Blauwe Korenbloem (hierbij heb ik de tweede stem ingezongen en de muziek is door ons gemaakt. )
Johnny de Vries – Mien Pake sit op spikerslaan.

Joop en Sije werden uitgenodigd voor een optreden in Zwaagwesteinde tijdens de vrijmarkt. We hebben hier opgetreden met de artiesten die geregeld bij ons in de studio kwamen. Door dit optreden en het geweldige succes dat het met zich meebracht is de Flashback Roadshow ontstaan. De Roadshow bestond op dat moment uit twaalf artiesten en trad met veel succes op met een eigen podiumtrailer.

Tryanka zingt inmiddels al een aantal jaren en zij kwam in aanraking met de muziek tijdens optredens in een horecagelegenheid van haar ouders. Hier kwam zij in contact met Sije en voegde zich bij de Roadshow. Samen gaven ze al gauw spetterende optredens. De laatste maanden zijn de optredens met Tryanka iets minder omdat zij met een studie bezig is die ze eerst wil afronden en veel tijd in beslag neemt.

Tijdens een barbecue met kennissen is het nummer ‘Famke út de Pein” ontstaan. Samen met Robert van der Vegt zaten we zoals altijd gitaar te spelen en te zingen. Na een poos met deze tekst in het hoofd te hebben rondgelopen hebben Tryanka en ik besloten dit op te nemen op demo. Dankzij de piraten werd dit een veel gedraaid en graag gehoord nummer in Friesland.

STG Productions (Stille Genieter) nam contact met mij op of ik geïnteresseerd was om het nummer op cd-single uit te brengen. Dit aanbod hebben we aangenomen en willen u graag kennis laten maken met cd-single van “Famke út de Pein”, samen met de nummers “Kom op” en “Kom kus me”. Ik ben nu bezig met een solo-cd-single en hoop dat er dit jaar een album verschijnt. Alle hulp die ik maar wensen kan, krijg ik en ik werk er hard aan om dit voor elkaar te krijgen.

Vriendelijke groeten van Sije en Tryanka

Informatie over de cd kunt u verkrijgen bij:
STG Productions
0512-362386
info@stillegenieter.nl