Alex Kooistra

Wie is Alex Kooistra? De inwoners van Harkema zullen hem zeker wel kennen, 37 jaar geleden werd hij in die plaats geboren en dus kan er gesproken worden van een echte harkiet. Alex Timmert in zijn woonplaats verder aan de weg met het runnen van een eigen garagebedrijf aan de Nijewei in zijn woonplaats.

Het zingen van Alex Kooistra is eigenlijk min of meer door een toeval ontstaan. In eerste instantie was het voornamelijk het meezingen in karaokeshows, voornamelijk wanneer er nummers van zijn grote favoriet Rommy werden gedraaid en bij één van die gelegenheden kreeg hij het advies van bezoekers om live te gaan zingen. In eerste instantie zag hij dat niet zitten maar toen er opnieuw op aan werd gedrongen, werd het live zingen meer serieus genomen. Het leidde er zelfs toe dat er in de Flashback studio in Surhuisterveen een cd-single werd opgenomen. Het bleek niet het succes te worden dat gehoopt en verwacht werd. Vervolgens bleef het enige jaren stil rond Alex Kooistra tot hij in contact kwam met Gooitzen de Haan van cd speciaalzaak De Stille Genieter die naast zijn winkel ook de productie, onder de naam STG-producties, heeft verzorgd van verschillende regionale artiesten.

Het bleek te klikken tussen De Haan en Kooistra en langzamerhand kwamen er ook weer optredens van Alex Kooistra, onder andere bij het jaarlijks artiestengala in Harkema, dat door De Stille Genieter wordt georganiseerd. Daar bleef het niet bij, Alex Kooistra kreeg zelfs een uitnodiging om op te treden op het Mega Piratenfestival in Marum. Een optreden tussen gevestigde namen al Jan Smit, Denny Christian, Jannes en nog meer.

De reacties van het publiek bleven vervolgens unaniem positief en dat was voor STG-producties reden om Alex Kooistra te bewegen een cd-single op te nemen. Gezamenlijk werden verschillende Duitse nummers beluisterd en vervolgens werd daar een keuze uit gemaakt. Gezamenlijk werd ook de vertaling van die nummers in het Nederlands onder handen genomen en het resultaat was vier nummers en een medley van walsmelodieën. Een cd-single met Nederlandstalige nummers, want dat is de taal die Alex Kooistra aanspreekt, die als titel ´Miranda´ meekreeg.

Alex Kooistra hoopt uiteraard dat dit product het publiek zal aanspreken en wanneer dat het geval is, dan is deze missie in ieder geval al geslaagd.