Tietsia

Ik ben opgegroeid in Arum in een muzikale familie. Vanaf mijn jeugdjaren tijdens mijn lagere school speelde ik al in een jeugd-orkestje. Na de lagere school periode deed ik in eerste instantie veel mee aan talentenjachten, zowel provinciaal als landelijk.

Ik heb twee keer de landelijke talentenjacht voor TV ‘met liedjes het land in’ gewonnen, een programma van de NCRV met het orkest van Harry de Groot. Hierna heb ik een aantal jaren bij diverse grotere en kleinere dansorkesten gewerkt, o.a. Seven-Side, Apollo Trio en als Tietsia en de Frisia’s.

Hiernaast heb ik met mijn zus nog als duo ‘de Berties’ opgetreden in het Noordelijk Variete en Amusementsgezelschap opgetreden. Ik heb nog twee jaar bij het Artiestenpalet van Victor Consulman van de KRO landelijke optredens gedaan. Tijdens de periode met het Apollo Trio hebben wij de single ´Wietske/Het is wer Simmer´ opgenomen. En tijdens mijn periode met de Frisia´s de single Yné lyte by de seedyk-By it wite bregje.

Helaas werd hierna mijn hobby en succes onderbroken door een auto/ongeluk in mijn woonplaats Grou waarbij ik op de fiets werd aangereden door een auto en ernstig hersenletstel heb opgelopen. Dit heeft jaren van herstel en revalidatie gekost waardoor ik mijn hobby op de tweede plaats moest stellen.

Door een uitzending van de Stille Genieter bij de Omrop Fryslan heb ik weer contact gekregen met Gooitzen de Haan en heb in samenwerking met hem inmiddels een CD single met zes Friese nummers uitgebracht.

Informatie over de cd kunt u verkrijgen bij:
STG Productions
0512-362386
info@stillegenieter.nl

Voor boekingen kunt u contact opnemen met:
Tietsia Brandenburg
0566-624068
06-53492460