Rommy


Rommy (Henstra) zong al als kleine jongen. Zijn eerste single kwam in 1985 uit, het was een nummer van Freddy Fender, waarvan de tekst in het Nederlands was vertaald. In 1986 tekende hij bij het label De Stille Genieter uit Harkema en in die samenwerking zijn inmiddels 12 CD’s verschenen.

Rommy is inmiddels geen onbekende meer in het artiestencircuit, hij treedt met veel plezier in het hele land op. Over publiciteit heeft Rommy de laatste tijd niet te klagen, zijn succes leidde tot optredens bij Veronica, de VARA (Jack Spijkerman), de NCRV en bij Call TV.
In het begin van zijn carièrre zong hij in café’s en andere gelegenheden waar slechts plaats was voor enkele tientallen mensen. Inmiddels is het grote podium nu de plaats waar Rommy zijn publiek vermaakt. Waar Rommy optreed is de opkomst van het publiek steevast groot.

Rommy verklaart zijn succes als volgt: “Ik probeer toch wel een boodschap in mijn teksten te brengen zonder nu direct belerend te zijn. Geen ingewikkelde teksten, maar gewoon recht toe recht aan zingen over hetgene waar ik zelf achter sta en waarvan ik weet dat het de mensen aanspreekt”.

Zijn fans bevinden zich voor het grootste deel in Noord-Nederland, maar ook elders in het land kent men Rommy inmiddels. Onder die fans bevindt zich een groot aantal dat geen enkel optreden van hem overslaat, mensen uit Noord-Groningen, de kop van Noord-Holland en natuurlijk fans uit de Friese Wouden. Ze reizen Rommy achterna en zo’n belangstelling doet de zanger uiteraard goed.

Op zondagochtend 22 april 2007 is Rommy op 57-jarige leeftijd overleden, hij was al geruime tijd ziek.