Arie Bergsma

Mijn liefde voor de Nederlandstalige muziek is begonnen op het einde van mijn lagere schoolleeftijd in de jaren 60. Ik luisterde altijd via de geheime zender of jukebox in het café naar liedjes van Johny Hoes, Jerry Bey, Zangeres Zonder Naam en later de Heikrekels.

Op mijn eerste uitgaansavonden luisterde ik veel naar de toen bekende stemmingsorkesten. Van mijn eerste spaarcenten kocht ik toen mijn eerste drumstel en ik oefende bij de radio. Een platenspeler had ik toen nog niet.

Als drummer speelde ik toen in het bekende orkest ‘de Woodpeckers’. Een leuke en succesvolle periode van 1970 tot en met 1983. Velen zullen dit zich nog wel herinneren.

We speelden veel in ons eigen Westerkwartier en tijdens dansavonden in Friesland bij café de Harste in Suameer, de Farm in Surhuisterveen en de Klok in Harkema.

TV-opname’s in Nederland Muziekland van Chiel van Praag met de Valentino’s. In radioprogramma’s van de AVRO en Veronica zoals ‘Hollandse Hits’ werd ons plaatje uitgezonden. Met name in de jaren 80 en 90 werd veel Nederlandstalige muziek uitgezonden.

Voor mij betekende dit niet het einde van mijn muziekcarrière. Ik ging met mijn neef Jan Mulder het duo Funny Sound vormen. In 1985 hebben we de single ‘Vaarwel mijn lieve kleine blonde’ opgenomen. Dit nummer werd door de bekende etherpiraat de Stille Genieter niet onopgemerkt gelaten. Wij zijn met hem in contact gekomen en hebben daarna samen de single ‘Kleine Monica’ en ‘Ik blijf op je wachten’ opgenomen. In 2003 ben ik gestopt met deze muziekperiode.

Máár je weet: eens een muzikant, altijd een muzikant. Na een paar jaar gestopt te zijn met de muziek, werd ik gevraagd op een verjaardag weer eens wat liedjes te zingen. Op een gegeven moment ontmoette ik na een periode van 21 jaar weer de Stille Genieter. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik een nieuwe cd heb opgenomen met als titelsong “Meisje van ijs”. Was u mij vergeten én wie was toch weer Arie Bergsma? Aangenaam! En ik kom graag weer voor u optreden!

Voor inlichtingen en interviews:

Arie Bergsma 0594-632577 of 06-12926934